Kender du det med at alt går galt?

I nat var jeg ude for at skyde timelapse af stjernerne. Men det gik helt galt!
Aftenen startede rigtigt fint ud. Jeg hentede min timelapse slider, sovepose, liggeunderlag osv. det hele var klar til at lave timelapse af stjernerne på den skyfrie himmel. Temperaturen ville komme komme lidt under frysepunktet, så jeg havde pakket mig godt ind. Skiundertøj og hele baduljen.

IMG_0253_WEB

Min plan var at lave en timelapse sekvens ved badebroen i Fussingø Sø. Men da jeg ankommer til søen så bliver jeg straks overfaldet af en meget kælen kat. Jeg er en rigtig dyreven så jeg syntes nu det er meget hyggeligt, at den render rundt omkring mig og følger med i hvad jeg laver.

Men jeg får samlet alt udstyret og begynder at programmere timelapse slideren for, at finde de rette indstillinger. Pludseligt kommer der en bil med fuld skrald på musikken og parkerer ved siden af min bil. Der kommer to mænd ud hvoraf den ene var “lettere” beruset. De kommer ned og snakker, og det er også meget hyggeligt, på trods af at jeg ikke forstod alt hvad den “lettere” berusede mand snakkede om. Efter lidt tid så går de tilbage til bilen og starter den. Jeg går tilbage til min timelapse slider og får den startet op.

Problemet er nu at katten forelsker sig i mit kamera. Den vil gå og gnubbe sig op af det og går ind foran kameraet hele tiden. I løbet af den nat så bærer jeg nok katten hjem til dens hus de første 30 gange. Katten bliver i løbet af natten mere og mere udspekuleret og prøver at snige sig forbi mig. Jøsses en kamp jeg havde med den! Til sidst så holder den sig dog væk.
Mit næste problem er så at jeg egentligt gerne vil i soveposen og sove imens kameraet skyder videre. Men dem i bilen holder der stadigt.
Jeg kender dem ikke, så jeg er selvfølgeligt lidt nervøs for om de kunne finde på at rende med mit kameraudstyr imens jeg sover. Så jeg bestemmer mig for at vente med at kravle i soveposen til de er kørt.
Efter 1,5 time kører de endeligt! Jeg er godt kold og vil rigtigt gerne sove. Jeg får hurtigt fundet sovepose, liggeunderlag frem og kravler hurtigt deri.
Det er skønt og jeg kan mærke at jeg begynder at få varmen.
Men så kommer katten tilbage, den kravler op på maven af mig hvilket jeg godt kan leve med (Bare den ikke render foran kameraet). Men da den så vil begynde at hvæsse sine kløer i min sovepose så må jeg hellere røre på mig. Den kamp fortsætter en 10 min. hvorefter den begynder at interessere sig for mit lille åndedrætshul i soveposen. Den stikker poten ind flere gange for til sidst så at presse hele hovedet derind og slikke mig på næsen med sin ru tunge.
Der gik det op for mig at jeg ikke ville få lukket et øje. Så jeg kravler ud af soveposen og begynder at pakke sammen.

Et lille snapshot med min Iphone af den noget nærgående kat.

Et lille snapshot med min Iphone af den noget nærgående kat.

Da kameraet skal pakkes sammen så opdager jeg til min store frustration, at glasset på objektivet er helt frosset til med is! Som i kan se på billederne så startede det fint ud, men blev måske en “smule” uskarpt til sidst.

_MG_8338_WEB

Billede hvor objektiv endnu ikke var tilfrosset

_MG_8576_WEB

Billede hvor objektivet er tilfrosset

Så alt i alt en meget mislykket aften!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *