MAGISK NORDLYS OVER LOFOTEN….

_MG_8114_WEB-2
Af Helle Kristensen

Magisk – Sådan beskriver man vist bedst den oplevelse vi havde i går da vi kørte på jagt efter nordlys.
Internetsiden aurora-services havde lovet gode muligheder for at spotte nordlys her på Lofoten, men ikke i min vildeste fantasi havde jeg da overvejet at at det skulle blive så vildt.

Spørger du mig så har jeg oplevet en mindre mirakel!

Nordlyset starter som små lyse plamager hen over himlen – det minder mest af alt om en sky – og hvis ikke vi reelt havde været på jagt efter nordlyset, ja så havde vi nok også slået det hen som en stor lys sky. Denne type nordlys oplevede vi allerede da vi kørte herop mandag. Vi stoppede bilen – fotograferede vidunderet og blev enige om at hold da op hvor var vi heldige, sådan at opleve nordlys første aften.
MEN…. De lyse skyer er kun begyndelsen – Man kan vel nærmest kalde det for opvarmningen til det virkelige show. For det ”lysshow” vi oplevede onsdag  aften er uden sammenligning!

For da først nordlyset rullede hen over vores hovedet var det en ovevældende oplevelse. Det lignede spotlights der blev tændt bag fjeldet. Spotlights der bredte sig hen over himlen i de klareste bølgende stråler…. Fuck it…  – Jeg er solgt!

Kan vist roligt antage at jeg fremover vil rende rundt og lede efter ”lyse skyer” så snart jeg befinder mig på de nordlige breddegrader og mørket er faldet på.

Vi startede aftenen på Vik strand – på Vestvågøy.

Her satte Claus kameraerne til at optage timelapse mens vi sad i bilen og ventede. Efterhånden som tiden gik blev nordlyset vildere og vildere. De lyse skyer udviklede sig til stærke lysstråler der dansede hen over himlen i bølgende former.

For det blotte øje er det kraftige lys blot hvidt med et grønligt skær, men så snart kameraet fanger strålerne bliver de forvandlet til de klareste smaragdgrønne og rødlige toner. Og selv om et billede som regel siger mere end tusinde ord, ja så er det altså ikke helt nok til at beskrive det psykopat flotte skyggeteater himlen giver sig i kast med.

Lige så pludseligt som himlen tændte – ja lige så pludseligt forsvandt det igen. Vi pakkede alt kameraudstyret sammen og kørte videre. Videre mod Myrland.

Her fik vi igen lov at opleve himlens skyggeteater ved st. Sandnes strand.
Claus trillede ned på stranden og satte kameraudstyret op – og før vi vidste af det bredte der sig de klareste lysbølger hen over himlen igen…. Og igen – lige så pludseligt som de opstod, lige så pludseligt forsvandt de igen.

Vi pakkede endnu engang kamera-grejet sammen og hoppede ind i bilen. Både Claus og jeg var MEGA smadrede – Og jeg skulle tidligt op for at færdiggøre en opgave der skulle afleveres inden kl. 12. Havde det ikke været tilfældet havde vi nok valgt at fortsætte vores jagt på det magiske lys.
Såfremt prognoserne holder stik lover de gode chancer for nordlys igen i aften – så lur mig om ikke vi igen i aften kører på jagt efter nordlyset.

_MG_8107_WEB-2

3 Comments. Leave new

DET er da magisk, kan godt forstå i er helt “høje” på Nordlys. Fortsat god jagt :-)

Reply

Mange tak for det Gitte :)

Reply
Annemette Boeriis
January 15, 2016 2:35 pm

Super fede billeder. Er da slet ikke misundelig. Fortsat god tur til jer.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *